Výroba vánočního dárku - krabička na papírové kapesníčky

08.12.2015 22:01

Taky už Vás omrzelo obdarovávat věcmi, které jednoduše koupíte v obchodě nebo na internetových stránkách a nejtěžší věc, kterou musíte udělat, je zabalit ji? Mě tedy ano, a proto jsem se rozhodla pro dárky s přidanou hodnotou, do kterých dám kus sebe, a obdarovaná strana snad i ocení čas a snahu, kterou jsem výrobě dárku věnovala. Jistě, vyráběné dárky nejsou pro každého a ne každý to ocení, ale dobré skutky a úmysly bývají přece oceněny.

Já jsem se letos rozhodla pro ozdobu dřevěné krabičky na papírové kapesníčky a to ubrouskovou metodou nebo-li dekupáží. Přímo na výrobu krabičky jsem si netroufla, ale koupila jsem si v obchodu hotový polotovar. Ke zdobení je tedy potřeba koupit dřevěnou krabičku za 115 Kč, 3 ks stejných ubrousků za cca 5 Kč, bílou akrylovou barvu za 41 Kč a lepidlo na dekupáž. To moje lepidlo stálo 137 Kč, ale dají se koupit i menší lahvičky a levnější lahvičky. Já osobně doporučuji koupit lahvičku větší, protože na zdobení různých předmětů vzniká lehce závislost. Až dozdobíte jeden předmět, budete mít chuť si doma ozdobit téměř vše. Dále budete potřebovat stětec, pečící papír a žehličku. Pokud máme všechno připravené, můžeme se dát do zdobení.

Začneme tím, že celou krabičku zvnějšku natřeme bílou akrylovou barvou a necháme uschnout. Nátěr by měl být rovnoměrný a stačí jedna vrstva. Až nám zaschne vrstva bílé akrylové barvy, natřeme krabičku lepidlem na dekupáž a necháme opět zaschnout.

 

Po zaschnutí lepidla si vezmeme ubrousky a postupně si na ně obkreslíme jednotlivé strany krabičky. Díly vystřihneme a odděláme dvě vrstvy ubrousku, necháme si jen tu vrchní nejtmavší. Dáme si rozehřát žehličku na program bavlna bez napařování a nachystáme si pečící papír.

Jednotlivé dílky ubrousků postupně nažehlíme na krabičku přes pečící papír. Musíte být přesní a opatrní při přikládání pečícího papíru, protože jakmile jednou ubrousek přilne ke krabičce, už není cesty zpět, z krabičky jej už nedostanete.

Až budeme mít nažehlené všechny strany, celou krabičku ještě přetřete znovu lepidlem na dekupáž. Necháme zaschnout a pak znovu přežehlíme. Krabičku pak můžeme přestříkat lakem na dřevo, lesklým nebo matným, záleží na vás.

No a pak už jen stačí koupit krabičku s papírovými kapesníčky a radovat se z hotového díla a doufat, že jste se barvou ubrousku trefili do vkusu obdarovaného. Na trhu je ale hrozná spousta barev a motivů, takže si určitě vybere každý. Takže přeji příjemné tvoření a můžete se mi pochlubit svým výtvorem, až budete mít hotovo ;-)

 

 

Diskusní téma: Výroba vánočního dárku - krabička na papírové kapesníčky

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek